VAIKUTTAVAA SIJOITTAMISTA 

vaikuttavuussijoittaminen = taloudellinen tuotto + positiivinen, mitattava vaikutus ympäröivään maailmaan

helpinghand-50.jpg
 

Hyviä bisneksiä?

Vaikuttavuussijoittaminen (engl. impact investing) on sijoitustoimintaa, jossa tavoitellaan taloudellista tuottoa mutta myös positiivista, mitattavaa vaikutusta ympäröivään maailmaan.

Vaikuttavuuteen voidaan sijoittaa samaan tapaan kuin muihinkin teemoihin, käyttäen erilaisia sijoitusinstrumentteja. Vaikuttavuussijoittajan tulee vain olla tietoinen siitä vaikuttavuudesta, jota kyseinen sijoituskohde tavoittelee sekä siitä, miten tuotto-odotus on sidoksissa tähän toteutuvaan vaikuttavuuteen. Vaikuttavuutta analysoitaessa on hyvä ymmärtää se aikajänne, jolla tuloksia odotetaan sekä tietää mitkä ovat ne vaikuttavuustavoitteen mukaiset mittarit, joiden kautta kehitystä seurataan.

VAIKUTTAVUUSSIJOITTAMINEN ON KANNATTAVAA

Entä kannattaako vaikuttavuussijoittaminen? Kansainvälisen Global Impact Investing Networkin (Annual Report, 2016) mukaan jopa 89% vaikuttavuuteen investoineista sijoittajista saivat odotetun tai odotettua paremman tuoton vaikuttavuussijoituksistaan. Kansainvälisesti vaikuttavuussijoittaminen on jo tilastojen mukaan kannattavaa.

Meidän tavoitteenamme on tuoda tämä trendi myös suomalaiseen ja pohjoismaiseen markkinaan. Lightyear Accelerationin kehityspolku on rakennettu niin, että osallistuvat organisaatiot ovat osallistumisensa jälkeen sijoituskelpoisia vaikuttavuussijoittamisesta kiinnostuneille.

 

KIINNOSTUITKO VAIKUTTAVUUTEEN SIJOITTAMISESTA?

Kiihdyttämömme tavoitteena on valmentaa yrityksiä yhä vaikuttavampaan toimintaan ja tehdä niistä sijoituskelpoisia vaikuttavuussijoittamisesta kiinnostuneille. Liity mukaan verkostoomme ja pysy kartalla Lightyear Accelerationin edistysaskelista.