Huomisen manifesti

HAASTE

Yhteiskunta ympärillämme muuttuu nopeasti - ja vauhti vain kiihtyy. Se mikä on toiminut aiemmin, ei enää tuota samaa tulosta. Hyvinvointiyhteiskuntamme rakenteet ja toimintamallit kaipaavat kipeästi päivitystä vastatakseen tämän ja huomisen päivän haasteisiin.

Muun muassa teknologian tuomat, ilmastonmuutoksen aiheuttamat ja yhteiskunnan rakenteelliset muutokset tuovat mukanaan uudenlaisia sosiaalisia ja ympäristöllisiä ongelmia, joihin ei ole vielä edes alettu etsiä ratkaisuja. Näiden ratkaisujen tehtaileminen vain verovarojen voimin ei enää riitä, vaan tarvitaan uusia malleja myös yksityiseltä puolelta. Ennen kaikkea joustavia ja helposti muokattavia, joilla pystytään vastaamaan haasteisiin myös huomenna - ja sen jälkeen.

Koko Suomen itsenäisyyden ajan maastamme on löytynyt poikkeuksellista talkoohenkeä, rohkeutta ja sisukkuutta. Nämä arvot ovat varmistaneet Suomen hyvinvointivaltion rakentumisen ja menestyksen tähän asti. Ja näiden samojen arvojen valjastaminen muutoksen polulle varmistaa, että meidän Pohjoismainen ihme kantaa myös seuraavat sata vuotta.

Tämä on kutsu yhdistää voimamme, luomaan aidosti kestäviä ratkaisuja huomisen haasteisiin!

SUUNTAVIIVAT HUOMISEN RAKENTAJILLE

I) Tarkastamme motivaatiomme, jotta sen pohjana on myötätunto

II) Suhtautukaamme jokaiseen kohtaamaamme ongelmaan laajimmalla mahdollisella näkökulmalla

III) Käyttäkäämme päättelykykyämme ongelman käsittelyssä, vaalien puolueetonta näkökulmaa

IV) Aidon eettisen ongelman kohdatessamme, vastatkaamme nöyrällä mielellä

V) Pitäkäämme mielessä, että jokaisen tekemämme uuden toimenpiteen ensisijaisena tavoitteena on koko ihmiskunnan sekä asuttamamme planeetan hyvinvointi

suomeksiVisa Viren